Sposób przygotowania

Pora pokroić w plastry, fasolkę na mniejsze kawałki, a ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler, kalarepkę i cebulkę kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Wszystkie warzywa zalewamy wodą, solimy i gotujemy ok. 15 minut. Po kilku minutach dodajemy pokrojonego pomidora oraz kalafiora pokrojonego w różyczki, gotujemy ponowne 15 minut. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do zupy. Gotujemy chwilkę, zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę, doprawiamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szkoda że nie ma zdjęcia bo pewnie super wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna taka zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    I znowu pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    samo zdrowie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie zupy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Idealna zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka,lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !