Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi po krakowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 4 szt
wiśniówka 50 ml
wermut 50 ml
wódka 50 ml
sok z cytryny
skórka z cytryny
sól
pieprz
cukier szczypta
masło 3 łyżki
dżem wiśniowy 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi po krakowsku

Pstrągi nacieramy solą i pieprzem,otartą skórką z cytryny i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 2 godziny.Smażymy na stopionym maśle.Wermut wódkę i wiśniówkę mieszamy z pieprzem cayenne i cukrem,wiśniami i sokiem z cytryny.Pstrągi wkładamy do naczynia wysmarowanego masłem polewamy sosem i wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.04.2012 09:13
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak