Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń smażony na masełku czosnkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 5-6 szt
mąka
sól, pieprz
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń smażony na masełku czosnkowym

Rybę wypatroszyć i opószyć sola i pieprzem, odstawić na 30 minut. Potem obtaczać w mące i smazyć na maśle czosnkowym (masło + 2 ząbki czosnku). Podawać na ciepło z surówką i chlebem.Tegoroczny połów męża :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.06.2013 17:16
ale złocista rybka
Ela15 10.02.2012 09:29
zjadłąbym taka rybkę
banditka 13.06.2011 13:54
wczoraj miałam kolejną dostawę świeżych okoni, ale znikały tak szybko że nie nadązyłam fotki zrobić :)
goofy9 12.06.2011 23:45
moja ulubiona ryba :)
agnieszka214 08.05.2011 10:02
pięknie wygląda
eduszo
eduszo 05.05.2011 20:33
Zazdroszcze ci takiego łowce ryb.
pawel6 04.05.2011 14:35
chciałoby się od razu spróbować...
banditka 03.05.2011 22:23
No nielatwo Monika, zaledwie kilka moj maz upolowal :) ale jaka chrupiaca, mniam
Monika193
Monika193 03.05.2011 21:43
Kochana, ależ ja mam ochotę na taką rybkę, świeżutka, nie wymrożona, nie łatwo taką zdobyć. Po prostu pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak