Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie śmietanowo-kurkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
kurki 35 dkg
śmietana 18 proc 8 łyżek
mąka 2 łyzki
woda 2/3 szklanki
sól, pieprz
koperek
masło 2 łyżki
Bulion grzybowy 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie śmietanowo-kurkowym

Kurczaka pokroić na małe kawałki, orószyć sola i piperzem i postawić na 15 minut. W tym czasie na maśle zblanszować kurki. Dodać kostkę grzybową wymieszaną z woda i zagotować. W śmietanie rozprowadzić make i dodawać powoli do grzybów, wymieszać dodać sól, pieprz i koperek. Połączyć sos grzybowy z podsmazonym na łyżce oleju kurczakiem i gotowąc około 15-20 minut aby sos przeszedł smakiem. Podawać z ryżem albo makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 07.11.2011 19:44
prezentuje się smakowicie
Mariposas 07.11.2011 19:44
prezentuje się smakowicie
Kopiko1983 01.11.2011 09:58
Rewelacja :)
Jastinka 06.05.2011 09:23
świetne
Seba 04.05.2011 17:53
smaczne
pawel6 04.05.2011 14:36
musi być bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak