Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa po łomżyńsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 70 dkg
margaryna 10 dkg
piwo jasne 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżeczka
wywar z kostki rosołowej 1 szklanka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa po łomżyńsku

Kiełbasę w całości wkładamy do płaskiego rondelka z wrzącym wywarem,następnie wlewamy piwo,dodajemy margarynę cebulę pokrojoną w plasterki i przyprawiamy przyprawa.Gdy się zagotuje podprawiamy mąką i odstawiamy na 15 min.Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 15.02.2012 12:02
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak