Sposób przygotowania

Cytrynę szorujemy, sparzamy, wyciskamy sok. Selera oczyszczamy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej i od razu polewamy sokiem cytrynowym, mieszamy. Jabłko obieramy i też ścieramy na tarce, dodajemy do selera. Pora przekładamy na sitko, przelewamy wrzątkiem, dokładnie osączamy, dodajemy do selera. Przyprawiamy odrobiną pieprzu i cukru, dodajemy śmietanę albo oliwę. Żurawinę siekamy, 2/3 dodajemy do surówki, mieszamy dokładnie i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki. Podajemy posypaną resztą żurawiny, do dań obiadowych albo jako przekąskę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pysznie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    zdrowo smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna suróweczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialna, już mi ślinka cieknie....:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często ją robię bo bardzo pasuje mi zestawienie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    bardzo ją lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !