Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek faszerowany pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
boczek 2,70 marynowany faszerowany

Przepis i sposób przygotowania na: boczek faszerowany pieczony

Dzień wcześniej zamarynowany boczek wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/131939/marynowany-boczek-surowy-faszerowany.html podlać 1/2 szklanki wrzącej wody z 1 łyżką oliwy, dać 3 ząbki czosnku w łupinie i wstawić do gorącego piekarnika temp. 170 stopni, piec 45 minut, po tym czasie obrócić na drugą stronę i dalej piec tyle samo czasu, wyciągnąć czosnek, gdy woda wyparuje podlać niewielką ilością wody, od czasu do czasu polewać również wytopionym tłuszczem, obrócić tak by łącze boczku było na spodzie, trzymać jeszcze jakieś 20 minut w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 05.05.2011 17:32
cieszę się, że wam się podoba przepis
Misiek1 04.05.2011 16:50
koniecznie muszę wypróbować
Pola2 03.05.2011 20:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak