Sposób przygotowania

Dzień wcześniej zamarynowany boczek wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/131939/marynowany-boczek-surowy-faszerowany.html podlać 1/2 szklanki wrzącej wody z 1 łyżką oliwy, dać 3 ząbki czosnku w łupinie i wstawić do gorącego piekarnika temp. 170 stopni, piec 45 minut, po tym czasie obrócić na drugą stronę i dalej piec tyle samo czasu, wyciągnąć czosnek, gdy woda wyparuje podlać niewielką ilością wody, od czasu do czasu polewać również wytopionym tłuszczem, obrócić tak by łącze boczku było na spodzie, trzymać jeszcze jakieś 20 minut w piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    cieszę się, że wam się podoba przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !