Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki otartej z pomarańczy lyzka
soku pomarańczowego pol szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1.5 lyz
słodkiej śmietanki 18-proc 2 szkl
cukru 5 lyzek
śmietanki kremówki szklanka
plasterki pomarańczy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Żelatynę zalej w misce 5 łyżkami zimnej przegotowanej wody i zostaw na 30 minut, by spęczniała. Miskę wstaw do garnka z gorącą wodą i mieszaj żelatynę, póki się nie rozpuści. Teraz wlej do niej sok pomarańczowy i tak przygotowaną galaretkę ostudź.
Do śmietanki wsyp cukier i skórkę z pomarańczy i powoli, dokładnie mieszając, wlewaj galaretkę, krótko ozięb, połącz z ubitą kremówką. Mus wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem ozdób plasterkami świeżej pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 02.09.2011 23:09
pyszności
grazia1 16.06.2011 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak