Sposób przygotowania

Żelatynę zalej w misce 5 łyżkami zimnej przegotowanej wody i zostaw na 30 minut, by spęczniała. Miskę wstaw do garnka z gorącą wodą i mieszaj żelatynę, póki się nie rozpuści. Teraz wlej do niej sok pomarańczowy i tak przygotowaną galaretkę ostudź.
Do śmietanki wsyp cukier i skórkę z pomarańczy i powoli, dokładnie mieszając, wlewaj galaretkę, krótko ozięb, połącz z ubitą kremówką. Mus wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem ozdób plasterkami świeżej pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !