Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe szyszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 kostka
cukier 1 szkl
masa krówkowa lub krówki 250 gram
woda 1/2 szkl
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 2 szkl
ryż preparowany 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe szyszki

Kasię roztopić w rondelku,dodać wodę,cukier,kakao i masę krówkową.Zdjąć z ognia i mieszając dodać mleko w proszku.Wsypać ryż i wymieszać ręcznie łyżką.Masę formować za pomocą 2 łyżek w kształcie szyszek.Dobrze schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 02.06.2013 11:35
Całe wieki ich nie jadłam, a przecież są przepyszne.
Motorek 31.10.2012 09:55
extra
Krystyna32 10.08.2012 15:03
pycha
smakoszek 05.03.2012 15:47
pyszne
berys18 20.09.2011 07:37
fajny pomysł
Tika4444 18.09.2011 17:04
fajny pomysł
IZABELA29 17.09.2011 10:10
muszę je zrobić
Ania67 02.06.2011 09:11
super
IZABELA29 05.05.2011 07:42
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak