Sposób przygotowania

Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 papryka
6-7 małych cebulek
15 dag boczku
100ml oleju
6 ząbków czosnku
Majeranek
Liscie laurowe
Ziele angielskie
Bazylia
Sól i pieprz

Przygotowanie:

24h przed grillowaniem marynujemy mięso. Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Do miski wlewamy olej, wciskamy obrany czosnek, dajemy sporą ilość majeranku oraz bazylii, trochę pieprzu, pół łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Marynatę mieszamy razem z mięsem i odstawiamy w chłodne miejsce. Na drugi dzień przygotowujemy szaszłyki: boczek i paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube prążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – kurczaka – boczek – kurczaka – cebule itd. Grillujemy na niedużym żarze przez ok. 40 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne i smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super wyglądają i pewnie smakują wyśmienicie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglądają świetnie i pewnie tez tak smakuja:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię drobiowe szaszłyki:) są bardzo kruche jak zamarynuje się mięsko.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zjadłoby się ale leje deszcz i nic z tego ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Moje ulubione szaszłyczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    wyglądają super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !