Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyn mleczny z karmelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500ml
jajko 4
cukier waniliowy 1
cynamon
cukru 3 lyz
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: budyn mleczny z karmelem

Gorący karmel wlać do miseczek.
Jajka wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Powoli wlewać do gorącego mleka. Delikatnie mieszać.
Miseczki z karmelem napełnić budyniem i wstawić do naczynia z gorącą wodą.
Piec 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Ostudzić i przełożyć na talerzyki.
Posypać wiórkami kokosowymi.
polecam

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.05.2011 19:15
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak