Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
pomidory 3 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 2 szt
olej
pieprz, sól
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne

1/2 kg filetu mintaja
3 pomidory
1 ogórek zielony
2 cebule
olej
sól
pieprz
majeranek
papryka ostra

Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce.
Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory pokroić w ćwiartki,cebulę i ogórki w plasterki. Rybę kroimy na 3-4 cm kawałki. Na patyczki nadziewamy na przemian rybę, pomidor, ogórek i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki zawijamy w folię aluminiową wysmarowaną olejem. Smażymy na grillu przez ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 06.10.2011 17:41
pięknie wyglądają i dobrze smakują
banditka 09.05.2011 21:10
sezon grillowy czas zaczac!!
Iwusia 06.05.2011 22:44
pyszne
Gabriela7 06.05.2011 07:55
super
iwa643 06.05.2011 07:36
ciekawe
Agnieszka_B 04.05.2011 21:17
wyglądają super!
pawel6 03.05.2011 19:20
bardzo fajna propozycja dania rybnego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak