Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z jałowcem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
przyprawa do szynki
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z jałowcem.

Składniki:
* 1 szynka surowa tzw kulka o wadze ok.1,2kg
* 1 opakowanie przyprawy - szynka pieczona z jałowcem
* 2 łyżki musztardy z żurawiną

Mięso umyć i osuszyć.Natrzeć przyprawą do szynki pieczonej z jałowcem,ziarenka jałowca powciskać w mięso.Wstawić do lodówki na noc,owiniętą w folię spożywczą.
Następnego dnia wyjąć z folii, posmarować musztardą z żurawiną i ułożyć w rękawie do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok.80 minut.Rękaw rozciąć dopiero jak szynka ostygnie.Chyba,że chcemy podać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 16.08.2011 11:22
Apetyczna szyneczka. Szkoda, że nie mogę poczuć tego wspaniałego aromatu. Pozostaje wypróbować przepis.
Henryka2 30.06.2011 21:13
Musi być dobra, jałowiec daje wspaniały smak
SmacznaPyza 02.06.2011 10:37
pyszne, domowe mięso - kupne szynki niech się schowają!
jolita 27.05.2011 14:04
fajny przepis
gosia47-47 06.05.2011 15:45
mniam
Misiek1 03.05.2011 21:21
super!
misia53 03.05.2011 19:24
wygląda też znakomicie...
pawel6 03.05.2011 19:20
musi smakować wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak