Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 szynka surowa tzw kulka o wadze ok.1,2kg
* 1 opakowanie przyprawy - szynka pieczona z jałowcem
* 2 łyżki musztardy z żurawiną

Mięso umyć i osuszyć.Natrzeć przyprawą do szynki pieczonej z jałowcem,ziarenka jałowca powciskać w mięso.Wstawić do lodówki na noc,owiniętą w folię spożywczą.
Następnego dnia wyjąć z folii, posmarować musztardą z żurawiną i ułożyć w rękawie do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok.80 minut.Rękaw rozciąć dopiero jak szynka ostygnie.Chyba,że chcemy podać na ciepło.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    musi smakować wyśmienicie:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wygląda też znakomicie...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super!
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, domowe mięso - kupne szynki niech się schowają!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Musi być dobra, jałowiec daje wspaniały smak
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Apetyczna szyneczka. Szkoda, że nie mogę poczuć tego wspaniałego aromatu. Pozostaje wypróbować przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !