Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minikiełbaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 gram
łopatka bez kości 150 gram
ząbek czosnku do smaku
sól do smaku
rodzynki do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
jabłko kwaśne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Minikiełbaski

Oba mięsa (indycze i wieprzowe) ,jabłko i rodzynki zmiel,wymieszaj za zmiażdżonym czosnkiem,bułką tartąi przyprawami.Uformuj cienkie wałeczki,oklejając mięso wokół patyczków do szaszłyków,usmaż w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.08.2011 09:34
super
kanu83 06.05.2011 13:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak