Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić margarynę,dodać wodę,cukier i kakao.Wszystko dobrze wymieszać do połączenia się składników.Mikserem połączyć masę z mlekiem w proszku.Ucierać tak długo,żeby nie było grudek z mleka.Dalej dodać 3/4 herbatników drobno pokruszonych(resztę zostawić w całości) i mieszać już ręcznie do połączenia się składników.Dodać bakalie i jeszcze wszystko razem wymieszać.Foremkę\"keksówkę\"wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć część masy.Kilka herbatników połamać na kawałki i wcisnąć w masę.Wyłożyć pozostałą część masy i wcisnąć resztę herbatników.Ręką zwilżoną wodą ucisnąć dobrze masę w foremce i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny przepis:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie i słodko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nie wyobrażam sobie życia bez czekolady
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przypomniały mi się czasy kiedy czekolada była na kartki..... wtedy często robiło sie takie bloki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!! :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !