Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z pieczrkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z pieczrkami

Składniki::
50 dag mięsa mielonego drobiowego lub mieszanego
1 bułka namoczona w odzie
1 jajo
2 cebule
15 dag pieczarek
pieprz
Kucharek do smaku
bułka tarta
olej

Wykonanie:
Pieczarki obieramy kroimy i przesmażamy z jedną cebulą pokrojoną w kostkę na oleju. Drugą cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Mięso wykładamy do miski, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, przeciśniętą przez praskę, jajo, zeszkloną cebulę, pieprz i kucharek do smaku. Formujemy kotleciki, które w środku nadziewamy pieczarkami i cebulką.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Gdy wszystkie się usmażą , dodajemy do nich odrobinę wody i parujemy na małym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 20.06.2012 10:38
fajne :)
iknkirke 12.05.2012 21:16
fajne
Smakosz6 25.05.2011 11:59
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak