Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle wraz z przecisniętym przez praskę czosnkiem. Połączyć z ze zmielonym twarogiem, przetartymi ziemniakami. Doprawic mocno do smaku solą i pieprzem.
Z maki, żółtek i wody oraz odrobiny soli zagnieść ciasto, wyrabiać je przze ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżceczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Przepraszam ale co to są 2 szt żołądka bo nie potrafię zrozumieć przepisu ? Chodzi o żółtka ? bo potem w przepisie są ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !