Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica portowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
filet śledziowy 15 dag
mleko 125 ml
masło 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
szczypiorek 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica portowa

filety umyć osuszyć i pokroić w cienkie plastry do naczynia wlać mleko wbić jajka i wymieszać szczypiorek umyć posiekać i dodać do jajek doprawić na patelni rozpuścić masło wlać przygotowaną masę jajeczną dodać śledzie i smażyć mieszając od czasu do czasu aż jajko się zetnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak