Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowa pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
mąki 1 szklanka
cukru 1/2 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
soku \"KUBUŚ\" 1 duża butelka
cukru 3 łyżki
budyniu śmietankowego 4 opakowania
śmietany kremówki 0,5 litra
galaretki pomarańczowej 3 opakowania
cukru 2 łyżki
Delicji 1 podwójne opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowa pychotka

Upiec biszkopt z podanych składników. Odlać 1/3 soku do rozrobienia budyniu. Pozostały sok zagotować. W odlanym soku rozmieszać budynie śmietankowe z cukrem i wlać do gotującego się soku cały czas mieszając. Ciepły budyń wyłożyć na ostudzone ciasto. Ciasto można lekko nasączyć. Na budyniu układamy warstwę delicji. Jedną galaretkę rozrabiamy w 1/2 szkl. wrzącej wody (można dodać trochę żelatyny). Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Następnie masę wykładamy na delicje. Na chwilę wstawiamy ciasto do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy pozostałe galaretki według przepisu na opakowaniu. Zostawiamy je do przestudzenia. Po wyjęciu z lodówki ciasto zalewamy tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.10.2011 15:26
Robiłam podobne ciacho.Jest pyszne z tą masą kubusiową.
Smakosz6 06.10.2010 19:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak