Sposób przygotowania

1. Ciasto rozmrażaj ok 30 min w temp pokojowej. Podziel na 3 równe placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp 225 stopni. Piecz po ok 20 min. Odłóż do wystudzenia.
2. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gesty budyń. Odstaw, a kiedy zupełnie wystygnie, utrzyj go z masłem na gładki krem. Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem i zagęstnikiem ( 2 zagęstniki do śmietany typu śmietan-fix). Ubij mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dolej rum.
3. Spodni placek posmaruj kremem budyniowym. Przykryj drugim plackiem, bitą śmietaną oraz ostatnim plackiem. Schłodź. Przed podaniem potnij na porcje.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !