Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kefiru, czosnku i dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 500 ml
dynia 50 dag
cukier 120 gram
czosnek ząbki 2 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kefiru, czosnku i dyni

Dynię umyć, obrać, usunąć z niej pestki, pokroić na małe kawałki i rozgotować w niewielkiej ilości a potem przetrzeć przez sito.
Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do dyni.
Żelatynę rozpuścić w niecałej szklance wody
Wszystkie składniki połączyć razem tj: kefir, dynię, żelatynę i starannie je wymieszać.
Na koniec dodać cukier, wymieszać.
Galaretkę przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.06.2012 18:24
pycha
Anna138 08.06.2012 22:46
ciekawy przepis
Motorek 18.04.2012 10:14
smaczna
m1monika 03.04.2012 11:48
fajna :-)
kate.500 18.02.2012 11:23
smaczne
LuKaSz4761 23.10.2011 09:14
Super przepis
kanu83 31.08.2011 15:42
extra
Ania67 29.08.2011 19:02
oryginalna
Justyna Jussstiii 07.07.2011 16:54
pycha
Justyna Jussstiii 07.07.2011 16:53
pycha
aacaac 28.06.2011 09:00
super
Marzena34 25.06.2011 13:34
extra połaczenie
Dorota59 06.06.2011 10:51
pomysłowe
AgaS10 08.05.2011 10:34
ciekawy przepis:)
Justyna Jussstiii 07.05.2011 15:29
ciekawa propozycja
Kuchareczekjeden 03.05.2011 19:51
dla mnie pycha bo jest czosnek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak