Sposób przygotowania

1. Żeberka opłucz, osusz, podziel na porcje. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż na nim żeberka. Mięso przełóż do garnka.
2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Bulion zagotuj, wymieszaj z tłuszczem ze smażenia żeberek. Zalej mięso w garnku i doprowadź całość do wrzenia. Dodaj listki laurowe, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dołóż czosnek. Zmniejsz płomień, przykryj i duś do miękkości ok 35 min.
3. Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wody, dodaj do żeberek. Ponownie zagotuj i przypraw do smaku. Gotowe mięso przełóż na talerz, polej sosem. Podawaj np z kopytkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !