Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z mielonym mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 3 dag
mielone mięso 30dag
cebula 1
tłuszcz 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
jajko 2
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
papryka
tartego żółtego sera 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z mielonym mięsem

Kromki bułki smażymy na patelni na złoty kolor. Każdą kromkę smarujemy masłem i przykrywamy plasterkiem sera. Oprószamy papryką. Następnie wkładamy do piekarnika i zapiekamy, aż ser się roztopi. Cebulę posiekać i dodać mielone mięso, przesmażyć, rozdzielając je widelcem. Wymieszać z tartą bułką, jajem, śmietaną i przyprawami. Masę rozsmarować na grzankach, posypać tartym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 21.07.2012 19:43
ciekawe
anulka69 31.10.2011 15:25
niezłe
mirosława4 25.07.2011 22:37
ciekawe
traktorek 18.07.2011 19:24
fajne
eduszo
eduszo 04.05.2011 13:02
Wszystko co z mięskiem to dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak