Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 80 dkg
masło 4 łyżki
ser żółty 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pietruszka zielona usiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana

Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści ,opłukać,wodę zagotować z dodatkiem cukru i masła,do wrządku dodać brukselkę,ugotować i odcedzić,naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim brukselkę,posypać tartym serem i wstawić do piekarnika i zapiec,posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 08.12.2011 11:42
nigdy nie zapiekałęm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak