Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg.
kapusta biała 1 główka
kiełbasa podwawelska 1/2 kg.
cebula 4 szt.
pieczarki 1/2 kg.
śliwki suszone 1 op.
Kucharek przyprawa uniwersalna
boczek 1/2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: mój bigos

do garnka włożyć kapustę kiszoną wlać odrobinę wody i gotować kapustę białą poszatkować umyć i dodać do kiszonej boczek świeży umyć pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni dodać do kapusty na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i dodać do kapusty pieczarki umyć i pokroić w plasterki włożyć do kapusty wszysko wymieszać dodać liść laurowy,ziele angielskie,pieprz ziarnisty,śliwki suszone wymieszać i przyprawić do smaku kucharkiem gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażoną na patelni wraz z tłuszczem pozostałym od smażenia chwilę jeszcze pogotować,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 16.06.2012 08:27
Wygląda pysznie
Wafelek2601 03.05.2011 16:54
ale dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak