Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z 1/3 szklanki cukru. Wlać 3 łyżki soku z cytryny. Całość utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać ubitą na sztywno kremówkę. Borówki zmiksować z 3 łyżkami cukru i resztą soku. Podłużną foremkę wyłożyć folią. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej a następnie 2 łyżki musu owocowego. I tak do samego końca. Keks włożyć do zamrażalnika na 15 minut. w międzyczasie pokruszyć herbatniki i wymieszać je ze stopionym masłem. Wyjąć keks i rozsmarować na wierzchu masę herbatnikową. Ponownie włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowity ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !