Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki półfrancuskie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
maragryna 35 dag
jaja 2 sztuki
drożdże 8 dag
cukier 3 łyżki
cukier puder do posypania
mleko pół litra
marmolada wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki półfrancuskie

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże rozdrobnione z mlekiem i cukrem. Zrobić miękkie ciasto, zawinąć do ścierki i włożyć do zimnej wody. Gdy wypłynie na górę wałkować i i wycinać trójkąty o dużych dwóch bokach. Nakładać na to marmoladę i zwijać w rogaliki. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 20.09.2011 20:23
apetyczne
malaczarna23 07.08.2011 20:55
super
Juleczka20 16.06.2011 10:42
pyszne
accee 20.02.2011 23:27
NAJS
cukiereczek 20.02.2011 07:59
Super
Tahitha 10.02.2011 10:27
Lubie rogaliki takie ale nie za bardzo mogę je jeść :(
Jolanta_P-S 22.01.2011 12:19
myślę że fajne
marzena06 07.11.2010 14:51
pychota
izoldaaa6 29.08.2010 00:07
w szkole się nauczyłam ich robić, trochę męczące ale efekt jest tego wart :)
RenataZ-et 28.08.2010 23:44
Ja też, ja też !!
Monika193
Monika193 28.08.2010 21:52
uwielbiam takie :)
plocia 27.08.2010 19:29
oo takie są najlepsze
iwa643 27.08.2010 07:25
dobry przepis
kamilaj 25.08.2010 16:39
takie jak mama robi :)
anja3107 14.06.2010 14:24
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak