Sposób przygotowania

umyte pieczarki pokroić w cienkie plasterki,cebulę w średnią kostkę,pomidora sparzyć oczyścić z nasion i twardego gniazda i pokroić w kostkę na maśle poddusić pieczarki z cebulą doprawić do smaku solą i pieprzem,oregano dodać pomidora i jeszcze chwilę podusić,umyte i osuszone mięso ułożyć na desce przykryć folią spożywczą i mocno rozbić kotlety powinny być niezbyt grube ale duże,rozbity schab oprószyć mąką,pieprzem i panierować w mące,jajku i bułce tartej usmażyć na rumiano z obu stron na oliwie,układać w naczyniu do zapiekania na każdym położyć po 2 łyżki farszu i plaster żółtego sera posypać oregano i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.5min.podawać danie bezpośrednio po zapieczeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie jedzonko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !