Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg.
cebula 2 szt.
pomidor malinowy
jajko 2 szt.
mąka 4 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
oregano 1 łyżeczka
schab bez kości 1/2 (środkowy)
ser gouda kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy z pieczarkami

umyte pieczarki pokroić w cienkie plasterki,cebulę w średnią kostkę,pomidora sparzyć oczyścić z nasion i twardego gniazda i pokroić w kostkę na maśle poddusić pieczarki z cebulą doprawić do smaku solą i pieprzem,oregano dodać pomidora i jeszcze chwilę podusić,umyte i osuszone mięso ułożyć na desce przykryć folią spożywczą i mocno rozbić kotlety powinny być niezbyt grube ale duże,rozbity schab oprószyć mąką,pieprzem i panierować w mące,jajku i bułce tartej usmażyć na rumiano z obu stron na oliwie,układać w naczyniu do zapiekania na każdym położyć po 2 łyżki farszu i plaster żółtego sera posypać oregano i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.5min.podawać danie bezpośrednio po zapieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.08.2013 08:46
bardzo smaczny
Ewelina38 04.10.2011 22:37
uwielbiam takie jedzonko :)
Grazyna0211 05.09.2011 13:49
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak