Sposób przygotowania

jeśli mięso jest zmielone dodać do niego posiekaną cebulę i doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem,czosnkiem,cząbrem przeciśniętym przez praskę i wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę rozgrzać oliwę wyłożyć masę mięsną i dusić ok.20min.ciasto francuskie jeśli jest mrożone to rozmrozić i wylepić nim małe foremki do babeczek a po środku układać lekko przestudzony farsz sklejać brzegi ciasta i wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem na cieście zrobić kilka dziurek aby farsz podczas pieczenia mógł parować układać gotowe danie w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia i upiec ok.30min. w temp.190st. podawać na ciepło jak i również na zimno można użyć także farszu warzywnego lub słodkiego w/g uznania np.ser z rodzynkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis, zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !