Sposób przygotowania

Masło, kakao, 20 dag cukru i 4 łyżki wody podgrzewaj, mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Gotuj 3 minuty na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudź ją.
Odlej 1/2 szklanki masy. Pozostałą zmiksuj z 4 żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia, połącz z pianą.
Masa serowa: 3 jajka utrzyj z 10 dag cukru. Połącz ze zmielonym twarogiem, mlekiem i kaszą.
Prostokątną blachę wyłóż pergaminem. Przełóż do niej połowę ciasta, a na nie ser. Potem łyżkami kładź na nim resztę ciasta.
Piecz ok. 50 minut w temp. 190 stopni, ostudź. posmaruj przygotowaną na początku polewą. Udekoruj wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !