Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy ziemniaczane z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 30 dag
jajko 1 szt
łopatka bez kości 30 dag
cebula 1 szt
kapusta kiszona 20 dag
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy ziemniaczane z mięsem

ugotować ziemniaki, ostudzić, przepuścić przez maszynkę, połączyć z mąką i jajkiem, aby powstała gęsta masa. ciasto wałkować, pokroić na 3cm kawałki. ugotować łopatkę, cebulę usmażyć i oddzielnie ugotować kapustę. po ostudzeniu wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę. uzyskaną masę doprawić solą i pieprzem. z pokrojonych kawałków masy ziemniaczanej formować placuszki, wkładać do środka masę mięsną, zagnieść w kulkę i gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 23.09.2011 06:58
super
Marybeth
Marybeth 26.07.2011 20:47
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak