Sposób przygotowania

Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min.w temp. 180 stopni.

Mleko zagotuj dodaj kaszę manną, mieszaj aż kaszka zgęstnieje, odstawić do ostygnięcia.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać kaszkę i nadal miksować. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Brzoskwinie osączyć, pokroić na plasterki i ułożyć na masę. Galaretki rozpuścić, gęstniejącą wylać na brzoskwinie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pysznie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    czesto je robie,polecam bo jest super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Masa grysikowa jest moją ulubioną.Z biszkoptem jej póki co nie łączyłam,ale nadrobię tą zaległość.
  • 0
    dsc04136
    Opublikowano

    2milutka

    fajna propozycja na ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !