Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z polędwicą i sałatką selerową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 8dag
orzechy włoskie 2łyżki
ananas w puszce 10dag
majonez 120g
okrągłe kromki pumpernikla 20
połówki orzechów włoskich do dekoracji
polędwica 20plasterków cienka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z polędwicą i sałatką selerową

Seler oczyścić ,umyć,listki odłożyć do dekoracji ,łodygę pokroić w cienkie plasterki.Orzechy włoskie posiekać .Ananasy osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki.Kilka odłożyć,resztę wymieszać z selerem i orzechami ,następnie ze 100dag majonezu .Kromki posmarować pozostałym majonezem .Każdy plasterek polędwicy naciąć do połowy i zwinąć w rożek .Rożki napełnić przygotowaną sałatką selerowo-ananasową i ułożyć na kromkach .Kanapki z polędwica i sałatką ułożyć na półmisku ,nastepnie udekorować listkami selera,odłożonymi kawałkami ananasa i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak