Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielkanocka \"sezonówka\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
Kukurydza z Puszki 2 puszki
rzodkiewka 2 pęczki
koperek wiązka
majonez
kefir
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielkanocka \"sezonówka\"

Warzywa z puszki osączyć. Ogórki,pekińską i rzodkiewki umyć i pokroić (ogórki w kostkę a rzodkiewki w pół plasterki). Kukurydzę wymieszać z groszkiem, pokrojonym jajkiem na twardo, rzodkiewkami, pokrojoną pekińską i połową koperku (posiekanego). Ogórki zostawić na kilka min niech puszczą sok. Następnie dodać je do warzyw. Majonez wymieszać z kefirem (na tyle by nie był zbyt tłusty) i rozmieszać z sałatką. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać resztą koperku.
***
Na święta lepiej mieszać sałatkę z majonezem tuż przed podaniem a resztę przechowywać w pojemniku w lodówce:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 03.05.2011 11:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak