Sposób przygotowania

Naleśniki: 2 szklanki mleka, 1 szklanka wody, 2-2,5 szklanki mąki, 2 jajka, 4 łyżki oleju, szczypta soli, cukru.

Składniki na naleśniki miksujemy.
Jabłka obieramy kroimy w małą kosteczkę, dusimy na patelni z dodatkiem masła, cukru, cukru waniliowego, cynamonu, przyprawy do dań słodkich tak aby jabłka były miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę brzoskwinie, dusimy jeszcze ok 5 minut.

W tym czasie smażymy naleśniki, farsz układamy na naleśnika, zawijamy w rulon lub trójkąt, posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem czekoladowym.

Przepis prosty , a smak...... rewelacyjny!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !