Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

resztki pieczeni
cebula czerwona
czosnek 3 ząbki
kostka mięsna
tymianek
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w sosie

Zawsze zostają jakieś resztki pieczeni (a tym bardziej po świętach) w takim wypadku najlepiej je pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z posiekanymi ząbkami czosnku i cebulą (również pokrojoną w kostkę).
Kostkę mięsna zalać 300wody i podlać mięso. Dusić na małym ogniu. Doprawić pieprzem kolorowym,dorzucić garść tymianku. W razie zbyt rzadkiej konsystencji rozrobić sos z mąką:) Szybko i smacznie:P

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 28.12.2011 17:50
super
Juleczka20 28.12.2011 17:49
pycha
rosik93 03.05.2011 19:13
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak