Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z kurkami i kiełbasą krakowską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cebula 1/2 szt
kiełbasa krakowska 6 plastry
szczypiorek siekany 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z kurkami i kiełbasą krakowską

Rozmrozić kurki. Kurki, plastry kiełbasy i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć, wylać dobrze rozbite jajka (podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza) na rozgrzana patelnię i czekać do ścięcia jajecznej masy. Doprawić solą i pieprzem kolorowym, posypać siekanym szczypiorkiem, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła. Wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 05.05.2011 17:43
jest na prawdę super
Pola2 03.05.2011 20:42
apetyczny
Sylwia88 03.05.2011 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak