Sposób przygotowania

Drożdże połączyć razem z cukrem, odrobina maki i mleka. Ma powstać gęsta śmietana. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pozostałą mąkę przesypać do miseczki dodać sól a następnie wyrośnięty zaczyn, żółtka, resztę mleka i olej. Wyrobić i odstawić na ok. 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść. Odrywać kawałki ciasta i formować duże kule. Gotować na parze ok. 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    lubię takie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo je lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Te pampuszki to tylko z sosem truszkakwowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !