Sposób przygotowania

Pierś z indyka ugotować i ostudzić. Marchew obrać i ugotować w bulionie. Groszek i kukurydze odsączyć. Marchewki i obrane ogórki pokroić w długie, cienkie paski. Pierś z indyka pokroić w paski. Bulion pozostały z marchewki podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, doprawić do smaku. Na dno foremki wlać nieco bulionu i zostawić do zastygnięcia. Ułożyć warstwę marchewki i ogórka. Zalać bulionem i zostawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć paski z piersi i posypać kukurydzą i groszkiem. Znów zalać bulionem i zostawić do zastygnięcia. Układać naprzemian warstwy warzyw i mięsa za każdym razem dolewając bulionu i czekając aż zastygnie. Włożyć do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Smacznego!!!

--> dzięki stopniowyemu dolewaniu buliony warzywa nie pływają i mamy je równomiernie rozłożone w galaretce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !