Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 500 gram
ziemniaki 500 gram
pomidory 3 do smaku
papryka 1 do smaku
cebula biała 1 do smaku
seler korzeniowy średniej wielkości 1 do smaku
ząbek czosnku 1 do smaku
papryka mielona 1,5 do smaku
Kminek mielony Prymat 0,5 do smaku
tłuszcz 50 gram
sól 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

1.Ziemniaki,marchew oraz seler obrać,opłukać i pokroić w kostkę. Paprykę,umyć,osączyć,oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w plasterki.Cebulę i czosnek,drobno posiekać.Mięso umyć i pokroić w kostkę.
2.Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu,dodać czosnek i mięso.Dusić pod przykryciem 15 minut.Następnie dodać marchew,seler,pomidory,paprykę i kminek.Posolić ,wlać tyle wody,aby przykryła zawartość garnka i dusić około 35 minut.
3.Potem wrzucić ziemniaki,dolać wody,aby wszystkie składniki zupy były przykryte i gotować,aż ziemniaki i mięso będą miękkie.Zupę zdjąć z ognia,doprawić papryką,solą i pieprzem.
Doskonałym dodatkiem do zupy są chrupiące grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.08.2011 09:36
super
jogobella23 04.05.2011 12:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak