Sposób przygotowania

1.Ziemniaki,marchew oraz seler obrać,opłukać i pokroić w kostkę. Paprykę,umyć,osączyć,oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w plasterki.Cebulę i czosnek,drobno posiekać.Mięso umyć i pokroić w kostkę.
2.Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu,dodać czosnek i mięso.Dusić pod przykryciem 15 minut.Następnie dodać marchew,seler,pomidory,paprykę i kminek.Posolić ,wlać tyle wody,aby przykryła zawartość garnka i dusić około 35 minut.
3.Potem wrzucić ziemniaki,dolać wody,aby wszystkie składniki zupy były przykryte i gotować,aż ziemniaki i mięso będą miękkie.Zupę zdjąć z ognia,doprawić papryką,solą i pieprzem.
Doskonałym dodatkiem do zupy są chrupiące grzanki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !