Sposób przygotowania

Ryż gotuj 20 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Potem osącz na sitku, a następnie przestudź. Teraz przygotuj pozostałe składniki sałatki. Osącz czerwoną fasolkę. Mięso pokrój w paski, a ogórki w cienkie plasterki. Oczyść i umyj pieczarki i także pokrój je w plasterki. Obierz i umyj cebulę, pokrój ją na małe cząstki. Opłucz i osusz natkę pietruszki. Część odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę. Dodaj do ketchupu i dokładnie wymieszaj. Sos dopraw na pikantnie solą, pieprzem i chili. Wymieszaj składniki w misce i obficie polej je sosem. Na koniec przykryj, odstaw na 20 minut.
Przed podaniem ponownie dopraw do smaku i udekoruj natką pietruszki. smaczne zawsze wszystkim smakuje polecam szybka:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !