Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dożdżowe na suszonych drożdżach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1/2 łyżeczki
drożdże 1/2 dag
mąka 50dag
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dożdżowe na suszonych drożdżach

Wlać do miski letnią wodę, dodać cukier i suszone drożdże. Gdy się rozpuszczą, dodać mąkę i sól, wyrobić ręką lub hakami robota. Postawić w cieple pod przykryciem na 40-50 minut. Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść i dowolnie uformować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak