Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RODZYNKOWIEC

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 40 dkg
Masa budyniowa:
mleko 2,5 szkl
cukier 4 łyżki
budyń czekoladowy 2 szt
margaryna 1 szt
masa czekoladowa
czekolada mleczna 1 szt
czekolada gorzka 1 szt
masło 1/2 kostki
dżem z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: RODZYNKOWIEC

Upiec jasny biszkopt i przekroić na dwie części.Rodzynki moczyć całą noc w spirytusie na drugi dzień odsączyć alkohol zachować.Ze składników na masę budyniową ugotować budyń po wystudzeniu zmiksować z margaryną.Na masę czekoladową ;masło ogrzać i rozpuścić w nim czekolady dodać rodzynki i połowę alkoholu.Pierwszy placek biszkoptu posmarować dzemem przełożyć połową masy na to drugi placek i reszta alkoholu na to masa budyniowa i zimna masa czekoladowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.03.2012 08:15
super
Małgorzata106 25.11.2011 08:43
musi być przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak