Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białej kapusty pół glowki
kiełbasy podwawelskiej 25 dag
koncentratu pomidorowego lyzka
cebula 1
żółtego sera 15 dag
oliwy 2 lyzki
czosnku zabek
sól, pieprz do smaku
ryż szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kapustą

Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich liści poszatkuj, a cebulę posiekaj.
W rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i pokrojoną drobno kiełbasę. Włóż do tego kapustę, wlej bulion (moze być z kostki), a następnie duś pod przykryciem. W trakcie dodaj opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dopraw czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem.
Ryż powinien być przykryty bulionem i dusić się do miękkości na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Potrawę podawaj posypaną startym żółtym serem.
PYCHA

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 20.07.2011 21:55
odwarznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak