Sposób przygotowania

Mięso podzielić na pojedyncze żeberka, każde porąbać na 2-3 kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 razy więcej wody niż jest mięsa. Zagotować. Zebrać szumowiny. Zmniejszyć płomień, dodać cebulę dymkę, imbir, sól, alkohol i pieprz, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć płomień na mały, gotować 1 1/2 godz. Odrzucić plasterki imbiru. Tymczasem obrać kalarepę, odkroić twardą nasadź, pokrajać w 1/2 cm plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Wsypać do rondla z wrzącą wodą, gotować minutę, odcedzić, przepłukać zimną wodą, osączyć, dodać do zupy, gotować do miękkości około 30 min. Wlać sos sojowy, zamieszać, podawać z ryżem lub makaronem.
SMACZNEGO!!!!!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    to jest super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !