Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak pół kg
jajko 2 sztuki
miód sztuczny 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 20 dag
margaryna 1 kostka
rodzynki 10 dag
orzechy 10 dag
olejek migdałowy 8 kropli
ciasto na spód
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
cukier 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
margaryna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Ze składników na ciasto na spód zagnieść ciasto. rozwałkować na formę.
Mak sparzyć i zemleć trzy razy. Dać wszystkie składniki (margarynę stopioną) i połączyć razem. Wylać to na ciasto na spód i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 minut. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.07.2011 21:40
pycha
Juleczka20 07.07.2011 09:23
pycha
rosik93 02.05.2011 23:38
Lubie makowiec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak